8 найкращих молодіжних проектів 2016 року

Читай також

  • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
  • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
  • Відбулися IV дні формування для молоді
        • 8 найкращих молодіжних проектів 2016 року

          Другий рік поспіль соціальна ініціатива “Хтось не зробить!” проводила конкурс соціальних проектів та роздавала міні-гранти для ініціативної молоді. Цього року було профінансовано 8 проектів

          “Батьки та діти разом” – це проект, який відбувався в с. Оброшино Львівської області. Координатори проекту організували та провели 5 зустрічей для мешканців із Рухом Християнських сімей, на яких зачіпали теми спілкування у подружжі, виховання дітей, роль сім’ї у Церкві, вчили складати власний “план сім’ї” та мотивувати себе для праці над собою. У планах організаторів проекту – продовжити такі зустрічі після Нового року та поширити Рух Християнських сімей у с. Оброшино.

          Проект “Діти-квіти” проходив у Львові. Це був курс лекцій, під час яких батьки ознайомилися з усіма віковими періодами дітей, дізналися про особливості, причини усіх вікових криз та способи їхнього подолання, а також мали можливість особисто проконсультуватися з психологом.

          Були також і практичні заняття, на яких учасники дивились фільми та проходили практичні завдання. Організатори уже запланували старт наступного курсу на лютий-березнь 2017 р. і запрошують усіх охочих приєднатися.

          Проект “Допоможемо військовослужбовцям та нашій молоді будувати щасливу сім’ю”, що відбувався у м. Золочів, Львівської області мав на меті створити осередок християнських сімей військовослужбовців(у Золочеві розміщені аж 3 військові частини!). Під час проекту відбувалися зустрічі із досвідченим тренером, на яких сім`ї вчилися розуміти свої половинки, говорити про стосунків і та проводити вільний часу спільно із сім`єю. А паломництво, у якому батьки могли взяти участь спільно із дітьми,  зміцнила родини. Організатори не планують зупинятися та хочуть продовжувати зустрічі і надалі.

          Під час проекту “Мислити глобально-діяти локально”, що реалізовувався у м. Полонне, Хмельницької області, Соціальною ініціативою “Хтось не зробить” було профінансовано встановлення дитячого майданчик, а  мешканцями міста були висаджені дерева навколо церкви і проведено акцію “Екосвіт у наших долонях”. Завдяки цьому проекту люди змогли більше поспілкуватися та здружитися, привернути увагу підростаючого покоління до екології, а дитячий майданчик стане місцем спільного перебування батьків та дітей біля храму.

          Проект “Подорожуємо Україною з молитвою” був реалізований командою волонтерів при парафії Миколая Чудотворця у місті Києві, яка постійно  працює із сім’ями, що потребують особливої уваги(гуманітарна допомога потребуючим, підтримка родин з дітьми, що перебувають у скруті і т.д.). Особливе місце у цій діяльності присвячувалося спільним сімейним поїздкам, то ж “Хтось не зробить!” вирішила підтримати цю ініціативу. Спільна поїздка  батьків та дітей по паломницьких місцях України, яка супроводжвалася духовними навчаннями, цікавити екскурсіями, а також нагодою пройти через Двері Божого Милосердя у с. Зарваниця  дала можливість парафіянам провести час із родиною та підняла патріотичний дух учасників поїздки!

          Проект «Прийди і посади дерево – це твій вклад у екологію дітей!» відбувся на території парафії Святих Апостолів Петра і Павла у м. Сміла, Черкаської області. Його мета – зробити внесок в екологію дітей та озеленити ділянку землі, де розбудовується церква. Долучитися до доброї справи прийшли як мешканці мікрорайону, в якому стоїть новобудова,​ ​ ​ ​так і інших районів міста. Учасники висадили декортивні види дерев, а  помічник лісничого Смілянського державного лісництва поділився порадами як правильно висаджувати та доглядати за рослинами.. В першу чергу ця зустріч допомогла людям згуртуватися та зробити свій внесок у​ ​збереження​ ​природи.

          Сімейний клуб живого слова “Почитай мені казкуреалізовувала команда із Кам`янця-Подільського. Організатори спланували цикл зустрічей із сім`ями, під час яких батьки читали дітям вголос книги, які вчать бути Людьми. Після  читання, завжди відбувалося обговорення прочитаного, веселі ігри та пригощання. Завдяки міні-гранту від “Хтось не зробить” були  закуплені крісла-мішки та покриття для підлоги, тож організатори отримали таку собі мобільну дитячу кімнату і можливість за 5 хв створити затишний майданчик для читання у будь-якому приміщенні. Керівники проекту не збираються зупинятися та вже планують наступні зустрічі клубу.

          Проект Християнські курси для вагітних” проводився на території міста Київ та навколишніх поселень. Усі бажаючі пари мали змогу не лише пройти базовий курс підготовки до пологів та догляду за малюком від досвідчених акушерів та педіатрів, але й отримати духовну підтримку від священиків та сестер-монахинь, які були присутні на кожній лекції курсу. Організатори уже оголосили про набір учасників на наступні курси та планують розширення тематики курсу (курс підготовки до зачаття).

          Детальні звіти про втілені проекти можна переглянути тут: goo.gl/mI1CcX

          Соціальна ініціатива “Хтось не зробить” та Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ дякує усім керівникам проектів та їхнім командам, отцям, які підтримували і допомагали організаторам та усім, хто долучився до змін у своїй громаді!  Бажаємо вам успіхів у подальшій діяльності та готові завжди допомогти та підтримати вас!

          Довідка

          Всеукраїнський конкурс соціальних проектів на отримання міні-грантів для парафіяльних громад УГКЦ під  назвою “Хочу!Можу!Зроблю!” провела Патріарша Комісія у справах молоді Української Греко-Католицької Церкви за підтримки Благодійного фонду імені Митрополита Андрея Шептицького і Благодійного фонду «RENOVABIS» в рамках Соціальної ініціативи «Хтось не зробить». Мета конкурсу – сприяти взаємодії між молоддю парафіяльних спільнот і підтримати їхні ініціативи для розвитку місцевих громад.

          Автор: Марія Кісіль

           

          Читай також

        • «Жийте, а не животійте!» – отець Роман Демуш до молоді Донецького Екзархату
        • Українська молодь URBI ET ORBI голосить правду про страждання нашого народу
        • Відбулися IV дні формування для молоді
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.